Језгро плода лешника садржи много витамина и хранљивих материја. Има највише витамина Б, пре свега Б5 и Б6, а богат је и фолном киселином. Витамини који су део Б групе су посебно важни, јер телу дају енергију, побољшавају концентрацију и имају позитиван утицај на цео нервни систем. Б6 је витамин који се посебно препоручује трудницама, како би се спречило појављивање депресивног стања после порођаја.
Лешници такође садрже витамине А и Е, који су добри за негу косе и коже, док је витамин Е изузетно добар за крвне судове и такође штити срце. Поред поменутих витамина, језгра лешника садржи и минерале попут цинка, магнезијума и калцијума, а богата је и омега 3 и 6 масним киселинама, које су добре за смањење лошег холестерола. Количина калијума коју садржи чак је пет процената већа од количине коју садржи друго воће. Због овог састава, лешници су једна од најважнијих енергетских намирница.
Мед је један од најтраженијих и најхрањивијих природних производа на свету.
Уље које лешник пушта у мед ће вас изненадити и освојити својом богатом, слатком, орашасти аромом и укусом.
Лешник у меду је природна посластица за јачање имунитета.