Објављено дана Оставите коментар

Дуња

Дуњу су још стари су се Грци и Римљани сматрали важним делом исхране. Последњих година, низ студија потврдио је лековито дејство овог моћног воћа.


Плод дуње је сјајан извор витамина Ц и влакана. Такође садржи мноштво других важних хранљивих материја, укључујући бакар, калијум и гвожђе. Плод садржи антиоксидансе и помаже у неутрализацији слободних радикала. Воће је богато влакнима и побољшава рад дигестивног тракта. Дуња благотворно утиче на рад срца.


Реч мармелада потиче од португалске речи за дуњу – мармело. Зато мармеладу од дуње називају и краљицом међу мармеладама. Ако сте љубитељ домаће хране сигурно ћете пожелети да пробате домаћу мармеладу из нашег домаћинства. Њихов божанствени мирис и препознатљив и ароматичан укус пружа право задовољство.


Мармелада од дуње за хладне зимске дане је непроценљива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *